image
Az elkészült orgona Beköltözött a türingiai orgonakultúra egy kis szelete a budapesti Hold utcai református templomba.18. századi minták alapján építették meg a németajkú református egyházközség Hold utcai templomának új orgonáját. A különleges hangszert Fassang László Liszt Ferenc-díjas orgonaművész mutatta be a Parókia portálnak. olvas...
  • Az elkészült orgona Az elkészült orgona
    Beköltözött a türingiai orgonakultúra egy kis szelete a budapesti Hold utcai református templomba.18. századi minták alapján építették meg a németajkú református egyházközség Hold utcai...
    tovább ...

Beszámoló a gyermektáborról

"3 Gyülekezet - 3 Király - 3 Nap" - ökumenikus gyermektábor 2014

Ebben az évben a fenti címen rendezte meg ökumenikus gyermektáborát a három budapesti németnyelvű gyülekezet. Június 26-29 között töltöttünk együtt 3 napot - 11 gyermek és 5 felnőtt - a St. Elisabeth római katolikus gyülekezeti központban, majd ünnepeltük együtt vasárnap az istentiszteletet a Német Evangélikus Gyülekezet kápolnájában.

Minden nap délelőtt -a címnek megfelelően - egy-egy bibliai király történetét dolgoztuk fel. Dávid királyról, Salamonról és Eszterről szóltak a történetek és ehhez kapcsolódtak az ifjúsági énekek, amelyeket Johannes Erlbruch evangélikus lelkész kísért gitáron. A sok játékkal és tréfás próbákkal fűszerezett bibliai történeteket rajzokkal és barkácsolással mélyítettük el.

A délutáni programok is igen változatosak voltak és sok élménnyel szolgáltak. Kirándultunk a Városligetbe, az újonnan megnyílt Olimpiai Parkba és látogatást tettünk a Parlamentben is.

Ebben az esztendőben is ökumenikus csoport állította össze és vezette a programokat: Szücs Ottó hitoktató a St. Elisabeth római katolikus gyülekezetből, Johannes Erlbruch lelkipásztor és Frau Milkau a Német Evangélikus gyülekezetből és Papp Judit beosztott lelkész, valamint Szabó Edina a Németajkú Református Gyülekezetből.

Istentől gazdagon megáldott, szép napokat tölthettünk együtt, gyermekek és felnőttek egyaránt!

Egyedül Istené a dicsőség!