image
Az elkészült orgona Beköltözött a türingiai orgonakultúra egy kis szelete a budapesti Hold utcai református templomba.18. századi minták alapján építették meg a németajkú református egyházközség Hold utcai templomának új orgonáját. A különleges hangszert Fassang László Liszt Ferenc-díjas orgonaművész mutatta be a Parókia portálnak. olvas...
  • Az elkészült orgona Az elkészült orgona
    Beköltözött a türingiai orgonakultúra egy kis szelete a budapesti Hold utcai református templomba.18. századi minták alapján építették meg a németajkú református egyházközség Hold utcai...
    tovább ...

Vox Insana Kamarakórus koncertjei

 

A Vox Insana Kamarakórus 2009-ben alakult egy baráti társaságból. A jelenleg 18 tagú amatőr együttest 9 éves fennállása óta a Lantos Rezső-díjas karnagy, Tőri Csaba vezeti. 2016 óta másodkarnagyuk a szintén Lantos Rezső-díjas Orosz Dóra. A kórus folyamatosan bővülő repertoárja igen széles, a barokk zenekari művektől kezdve, a romantikus kórusműveken át egészen a kortárs darabokig terjed.

Az együttes egyik fő célja az igényes, kreatív kórusok táborát gyarapítani a magyar zenei életben. Ezért többször mérettettek már meg különböző versenyeken, fesztiválokon.

A fiataloknak fontos, hogy ne csak előadják, de meg is ismertessék, ezáltal megszerettessék közönségükkel a kóruséneklést. Koncertjeiken általánosak a karnagy általi magyarázatok és a hallgatóság sokszor aktív részese a zenei élménynek.