image
Az elkészült orgona Beköltözött a türingiai orgonakultúra egy kis szelete a budapesti Hold utcai református templomba.18. századi minták alapján építették meg a németajkú református egyházközség Hold utcai templomának új orgonáját. A különleges hangszert Fassang László Liszt Ferenc-díjas orgonaművész mutatta be a Parókia portálnak. olvas...
  • Az elkészült orgona Az elkészült orgona
    Beköltözött a türingiai orgonakultúra egy kis szelete a budapesti Hold utcai református templomba.18. századi minták alapján építették meg a németajkú református egyházközség Hold utcai...
    tovább ...

Gyülekezeti hétvége Balatonszárszón - 2018.01.19-21.

A balatonszárszói hétvégével kapcsolatosan elsősorban a hála jut eszembe. Nagyon jó volt kikapcsolódni, pihenni ezen a hétvégén, és különösen örülök neki, hogy lehetőségem volt a gyülekezetet, melyhez a feleségem révén kapcsolódok, egy kicsit jobban is megismerni.
Igazán jól esett, hogy a sok számomra idegen ember nagy szeretettel és nyitottsággal fogadott, ami miatt azt érezhettem, hogy tényleg egy közösség vagyunk, hisz mindannyian református keresztyének vagyunk.

Örültem neki, hogy a hétvége lelki része egyetlen témát, a keresztyén ember közösségi felelősségvállalását járta körül. Erről szóltak a beszélgetések, igei meditációk, amelyek a Dániel könyvének megfelelő szakaszait dolgozták fel, de erről szólt a szombat délutáni program is.

A gyülekezeti hétvége emlékezetes alkalma marad a számomra ez a szombat délutáni fórumbeszélgetés, és az azt követő, a gyülekezet jelenével, feladataival foglalkozó közös beszélgetés. A gyülekezet választott lelkészével a keresztyén ember politikai, közéleti felelősségvállalásáról folytathattunk termékeny beszélgetést, melynek végén a hívő ember felelős magatartását hangsúlyozták a jelenlévők.

Tartalmas hétvége volt.

- Szász Lajos -