Nők Világ Imanapja 2014.: Reménység az egyiptomi nők számára

A világ csaknem 170 országában ünnepelték március első péntekén az egyiptomi keresztényekkel együtt a Nők Világ Imanapját. Az idei imanap címe: "Éltető forrás a pusztában" volt. 
Budapest három német nyelvű keresztyén gyülekezete este 6 órakor tartotta ökumenikus istentiszteletét a Hold utcai református templomban.

A Nők Világ Imanapja a keresztény nők világszerte elterjedt mozgalma. Minden évben más országból és felekezetből való asszonyok készítik elő az Imanap istentiszteleti liturgiáját. Ennek alapján minden esztendőben, március első péntekén tartják szerte a világon az istentiszteleteket. Férfiak és asszonyok, gyermekek és idősek, minden felekezetből

Templomunkban a budapesti német nyelvű református, evangélikus és római katolikus gyülekezet hívei imádkoztak közösen. Johannes Erlbruch, a német evangélikus gyülekezet lelkésze diavetítéssel egybekötött élménybeszámolót tartott egyiptomi utazásáról és a kopt keresztyénekkel való találkozásáról. Egyben ő volt az istentisztelet igehirdetője is.

Asszonyokból álló ökumenikus csoport készítette elő az Imanap istentiszteleti liturgiáját és a megjelent híveket terített asztallal is meglepték. A megjelentek így, az imádság óráját követően keleti ételeket kóstolhattak, s lehetőség nyílt a fehér asztal melletti további beszélgetésre.