Gyülekezeti tábor Terényben 2017

A gyülekezet több mint 40 tagja illetve kárpátaljai vendégek a munkácsi gyülekezetből vettek részt 2017. augusztus 10-13. között a táborban.

Hivatalosan nem így hívtuk, de valójában ez egy lelket emelő többgenerációs tábor volt, Terényben, a Johanniták ifjúsági táborhelyén. Felemelő volt látni, hogy milyen sok gyerekes család, idős és felnőtt kapott kedvet ahhoz, hogy lelki és testi felüdülésre várva csatlakozzon a táborhoz.
A 3 generáció szeretetben, békességben volt együtt. A sok-sok közös élmény által úgy éreztem ez alatt a 4 nap alatt, hogy a generációs határok eltűntek, dacára annak, hogy a közösségi helységben együtt dolgoztunk olyan komoly témán, mint a Miatyánk. Közösen gondolkodtunk azon, hogy ki az az Isten akit, úgy szólítunk meg, hogy Mi Atyánk, hogyan ismerhetjük meg őt jobban, személyesebben.

A délelőtti közös éneklések, foglalkozások és beszélgetések a Biblia körül sokat jelentettek. Csoportbeszélgetések során a gonosz szolga történetéről is beszélgettünk. Valaki azt mondta, hogy a megbocsátás olyan érthetetlen és lehetetlen cselekedet, amelyben tükröződik valami Isten szeretetéből. Azzal fejeztük a fontos be a kiscsoportos beszélgetést, hogy nemcsak a másiknak tartozunk azzal, hogy megbocsátunk neki, hanem önmagunknak is.

Délután sok lehetőség kínálkozott a környék szépségeinek, látványosságainak megtekintésére. Nem csak a gyerekek örültek a Bánki tóban való fürdőzésnek, jártunk a Hollókői várban, a Szadai várromnál és megnéztük a helyi csipke múzeumot is.

Számomra a tábor egyik legszebb hozadéka a személyes beszélgetések, találkozások és meghitt közösségi légkör voltak. Hiszem azt, hogy ez a Szentlélek munkája volt közöttünk.

 

Závodi Emese