Ősszel újrainduló programjaink 2018

2018 szeptemberében újra indítjuk rendszeres heti programjainkat, vasárnaponként a kóruspróbákat és gyermekistentiszteletet (két csoportban), hétfő este a Fiatal Felnőttek Alkalmát, és vele párhuzamosan kéthetente a magyar bibliaórát, keddenként délelőtt a zenebölcsit, szerda este a Tanúim lesztek missziós munkatárs- és vezetőképzést, és végül péntekenként a kétnyelvű bibliaórát.

A fentebb említett alkalmak közül párról részletesebb leírás olvasható lejjebb.

 

Fiatal Felnőttek Alkalma - FIFA

Néhány fiatalnak feltettük a kérdést, vajon mit szeretnek annyira a Fiatal felnőttek alkalmában, azaz a FIFÁban?

Fruzsi: Én már csak a nevéért is rajongok, de a jó közösséget és a jó hangulatot, a humoros alkalmakat szeretem benne a legjobban.
Lili: Hogy mindig jókat tudunk nevetni és egy olyan csapatot alkotunk ahol mindenki őszinte lehet és nagyon jó témák vannak az alkalmakon is.
Gergő: A családiasságot.
Anna: Az embereket.
Ádám: Amúgy a közösséget, az őszinte megnyilvánulásokat és a dinamikát, hogy komolyak és mókásak is tudunk lenni!

Alkalmainkat hétfőnként 18:00-tól tartjuk a gyülekezetben. Nyitott csoport vagyunk, bárki csatlakozhat, aki fiatalnak érzi magát és ráér hétfőnként.

Fiatal Felnőttek Alkalma résztvevői

 

Tanúim lesztek

Mégis mi a mi küldetésünk keresztyénként? Erről annyi igehirdetést hallunk, de van-e lehetőségünk ezt átbeszélni? A szerdai missziói képzés, a Tanúim lesztek kiscsoportjaiban biztosítunk erre alkalmat. Szerdánként 19:00-21:00-ig énekelünk, beszélgetünk, imádkozunk. De ez az alkalom nem csak erre a két órára hív bennünket, hanem kapunk feladatokat, amelyeket otthon kell megoldanunk, cikkeket, amelyeket otthon kell elolvasnunk. Szóval kalandos időszak vár ránk, ahol formálódhatunk, alakulhatunk. A cél, hogy a végén azt tudjuk mondani: mostmár úgy élek, ahogyan vasárnapról vasárnapra mindig elhatároztam.

Az első alkalom szeptember 9-én vasárnap délután lesz. Majd minden szerdán 19:00-21:00 között folytatódik.

Szászné Lázár Csenge

 

Német nyelvű bibliaóra

Olyan rég volt, amikor a konfirmációs órákon a lelkész a Heidelbergi Káté kérdéseit vette végig. Sokan el is felejtették, hogy miről is szól a hitvallásunk, amelynek első kérdését minden vasárnap elmondjuk az istentiszteleten, ezért tavaly március óta a káté izgalmasabbnál izgalmasabb kérdéseiről beszélgetünk bibliai igéken keresztül. Az alkalom nagyszerű lehetőséget kínál hitünk alapjainak felfrissítéséhez, elmélyítéséhez. Aki szívesen beszélgetne arról, hogy vajon mi református keresztyének mit vallunk, várjuk szeretettel. Bár az alkalom német nyelvű, de ez senkit ne tántorítson el, mert van lehetőség tolmácsolásra, illetve, ha szükséges szívesen tartjuk kétnyelven az alkalmat.

Szászné Lázár Csenge

 

Gyerekistentisztelet

Ha vasárnap, akkor gyerekistentisztelet. Tavasz óta élvezzük a régi gyülekezeti terem adta előnyöket. Lehet énekelni, még gitárral is. Hatalmas asztaloknál készülhetnek el a bibliai témához illő kézművesek. És persze van időnk és terünk beszélgetni is. Vasárnapi iskola, mondtam egyszer egy sereg diáknak, akik rögtön megijedtek... hogy lehet szeretni az iskolát? Hirtelen eszembe is jutott, hoppá, hát nem mindenki ismeri ennek titkait, hogy milyen jó dolog játékosan feldolgozni egy-egy bibliai igét, imádkozni együtt vagy éppen kézműveskedni. A gyerekistentiszteleteink fénypontja: az aranymondás, ami minden alkalommal bekerül a kis füzetkébe. Meg is éri gyűjteni, hiszen minden betelt füzet után ajándékot lehet választani: tollat, radírt, kitűzőt, könyvet? Nyitva áll a kapu az iskolásaink előtt idén is! Ha valaki pedig szívesen tartana ilyen alkalmat, várjuk szeretettel!

Szászné Lázár Csenge

 

Taize-istentisztelet

Szeptember 30-án egy közös ökumenikus alkalmat tartunk katolikus és evangélikus testvéreinkkel. A német istentiszteleten taize-s énekek, igék, imádságok között lehet átélni Isten közelségét. Célunk, hogy legyen olyan alkalom, amire csatlakozhatnak a német diákok, önkéntesek, akik ideiglenesen vannak Magyarországon. Szeretnénk rendszeresíteni ezt az istentiszteleti formát és havonta egyszer ünnepelni németül a templomunkban. Az istentiszteleten szolgálnak a fiatal felnőttek.

Szászné Lázár Csenge