Gyülekezeti levél 2020.12.11

Kedves Gyülekezeti Tagjaink és Barátaink!

 

2020 adventjében ugyanúgy Jézus születésének ünnepére készülünk, mint az elmúlt években. A lényeg nem változott. Képesek vagyunk-e, akarjuk-e az életünket abba a fénybe helyezni, s abban látni, melyet a világ világossága gyújtott a betlehemi éjszakában? Az igazi éned az, aki ebben a fényben látszik. De még mielőtt kétségbe esnél ezen, megláthatod azt is, aki ott van melletted ebben a ragyogásban: a betlehemi kisgyermeket, aki már karácsony éjszakáján magán viseli a rá váró szenvedés, halál és győzelem jegyeit. Ő azt mutatja meg Neked, hogy ki vagy Te Isten teremtő akaratában, s hogyan lehet belőled éppen az az ember, aki saját életét éli, azt, amelyet Isten neki szánt. Erre a gyermekre, erre a győzelmes életáldozatra csodálkozhatunk rá ezekben a napokban. S ha akarjuk, akkor ebben az évben több időnk és lehetőségünk van erre, hiszen annyi mindent nem csinálhatunk vagy nem úgy, mint szoktunk. Még egymáshoz is közelebb kerülhetünk az előírt, a kényszerű távolságok ellenére: több figyelemmel, több kreativitással, több szeretettel.

Ünnepi istentiszteleteink erre a belső figyelemre nyitnak kaput, akár online közvetítésen (Facebook: Református Hold utca oldalunkon keresztül, akár személyesen veszünk rajtuk részt.

Adventi istentiszteleteink a szokott rendben vasárnaponként (dec. 13., dec. 20.) 10 órakor kezdődnek. Mindkét alkalommal várjuk a gyermekeket is gyertyagyújtásra, gyermekistentiszteletre.

December 24-én délelőtt 11 órakor lesz a gyermekek karácsonya Kovács Gergő beosztott lelkészünk, és Balog Zoltán, valamint a gyermekeink szolgálatával. Ide előzetes jelentkezés szükséges az alábbi jelentkezési lapon: https://forms.gle/rAdcABeKvYwbP9zQ9 , vagy emailben: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. (Kérjük a jelentkezési lapot részesítsék előnyben.)

December 25-én 9 órakor és 11 órakor tartjuk úrvacsorás ünnepi istentiszteleteinket. Ezekre is előre kell jelentkezni az alábbi jelentkezési lapon: https://forms.gle/rAdcABeKvYwbP9zQ9 vagy emailben: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. (Kérjük a jelentkezési lapot részesítsék előnyben.)

Ha a két alkalomra jelentkezők eloszlása nem megfelelő (valamelyikre többen jelentkeznek, mint a maximális 60 fő), akkor visszajelzéssel fogjuk kérni a másik időpont igénybevételét.

December 27-én délelőtt 10-kor vasárnap az utolsó istentiszteletet tartjuk ebben az évben. A következő istentisztelet az új évben lesz, 2021. január 3-án vasárnap 10 órakor.

 

Minden templomi alkalmon maszkot viselünk, tartjuk a távolságot, nem éneklünk, s az úrvacsorát maszkban, kesztyűben készítjük elő.

Ennivalót, kenyeret, tejet és más egyebeket muszáj vásárolni a járvány idején is. Lelki kenyérhez, táplálékhoz a keresztyén gyülekezet közösségében juthatunk, akár online, akár személyesen. Mindenkit buzdítunk, éljen a lehetőséggel!

Áldott adventet és karácsonyi ünneplést kívánunk Mindenkinek szeretteivel együtt!

Budapest, 2020. 12. 11.

Lakatos Gábor Péter gondnok,
Balog Zoltán lelkész,
Kovács Gergő s.lelkész