Gyülekezeti levél 2021.03.07

Kedves Gyülekezeti Tagok és Támogatóink!

 

A vírushelyzet, a korlátozások akár kényszerű böjtöt is jelenthetnek az életünkben. De a lemondásból csak akkor lesz igazi böjt, vagyis Istenhez és az Ő üzenetéhez közelebb vivő út és időszak, ha nem arra figyelünk, akörül forgunk, hogy mi hiányzik az életünkből, hanem arra, amit a megüresedő helyre, időbe tehetünk. Ha több teret és időt engedünk az elmélyülésnek Isten igéjében, s azt napról napra gyakoroljuk, akkor az örök üzenet olyan nekünk szóló időszerű mondanivalója tárulhat fel előttünk, amit az igeolvasó vagy nem-olvasó rutinban észre sem vennénk. Annál is nagyobb szükség van erre a teret és időt teremtő figyelemre, mert személyesen a templomban most nem élhetjük át a találkozást Isten igéjével.

A vírusjárvány újabb hulláma és az embertársaink iránt érzett felelősség arra a döntésre vezetett minket, hogy az elkövetkező két vasárnapon az istentiszteletet kizárólag online tartsuk meg. Abban a reményben tesszük ezt, hogy virágvasárnap (március 28.), de legkésőbb húsvétkor (április 04.) újra személyesen is találkozhatunk a templomban. Erről a döntést március 26-án, pénteken hozzuk meg, figyelembe véve az országos egyház iránymutatását.

Március 21-én délelőtt 9 órakor a Duna Televízió Hold utcai templomunkból közvetíti a vasárnapi istentiszteletet. Hívjuk erre a képernyő elé azokat is, akik nem tagjai gyülekezetünknek!

Az április 05-én húsvéthétfőre tervezett nagykőrösi püspökszentelő istentisztelet megtartása is bizonytalanná vált. Időben jelezzük majd a döntést.


Fontos hír még, hogy gyülekezetünk neve 2021.01.01-től az alábbiak szerint változott:

Budapest-Hold utcai Református Egyházközség

A névváltoztatásnak megfelelően e-mail címünk is változott.

Új elérhetőségünk: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Postacímünk nem változott (1054 Budapest, Alkotmány u. 15.)

Amíg új honlapunk elkészül, addig a már ismert, régi webhelyen vagyunk elérhetők: http://drgbudapest.hu


Amennyiben adója 1%-ával gyülekezetünket kívánja támogatni, akkor a rendelkező nyilatkozatot az ,,Alapítvány A Magyarországi Németajkú Református Gyülekezetért" javára szíveskedjen kitölteni, melynek adószáma: 18085576-1-41.


A református egyháznak a 0066 technikai azonosítóval ajánlhatja fel az egyházi 1 %-ot.


A bibliai hit egyik fontos szava a MÉGIS. Azt kívánjuk, hogy a feltámadás ünnepére készülve a korlátozások ellenére MÉGIS legyen minél több csend, figyelem és találkozás Isten üzenetével!

Budapest, 2021. március 07.

Lakatos Gábor Péter gondnok,
Balog Zoltán lelkész,
Kovács Gergő segédlelkész